اتصالات آکاردئونی

تجهیز صنعت فروش انواع لرزه گیر لاستیکی، اتصالات آکاردئونی و کلیه سفارشات ساخت لرزه گیر در سایزهای مختلف را انجام می دهد.

اتصالات آکاردئونی چیست؟

اتصالات آکاردئونی چیستند؟

در سیستمهایی که در آنها صحبت انتقال سیال می باشد.حرکتهای ناخواسته بروز می کند. منشاء این حرکتها می تواند تغییرات دمایی ناشی از سیال یا محیط، لرزش دستگاهای موجود در سیستم اعم از پمپ، کمپرسور و … و یا حرکتهای ناشی از عوامل خارجی از قبیل باد، زلزله، نشست سازه و … باشد.

به منظور جذب حرکتهای به وجود آمده و عدم انتقال آنها به دستگاهای موجود و خطوط لوله، از اتصالات انعطاف پذیر استفاده می شود.

تحمل درجه حررات و فشار بالا و جذب حرکتهای محوری، جانبی و زاویه ای با در نظر گرفتن آرایش مناسب از جمله خصوصیات اتصالات آکاردئونی است که باعث کاربرد وسیع آنها در سیستمهای مختلف Piping و Ducting در صنایع مختلفی می گردد.

کاربرد آنها در صنایعی از قبیل آب، نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهها، صنایع ذوب آهن، مجتمع های فولاد، سیستمهای مطبوع و … گردیده است.

انواع حرکتهای اتصالات آکاردئونی

حرکت محوری (Axial Movement):

این نوع حرکت تغییر در طول موازی بلوز به امتداد محور طولی آن است. هنگامی که بلوز در جهت محوری فشرده می‌شود، نوع آن منفی است و بالعکس، هنگامی که بلوز در جهت محوری کشیده می‌شود، نوع حرکت اصطلاحاً مثبت است. واحد اندازه‌گیری نرخ فنری در حرکت محوری نیوتن بر میلی‌متر (N/mm) است.

حرکت جانبی (Lateral Movement):

حرکت جانبی جابجایی نسبی یک سر سیلندر نسبت به سر دیگر آن است. جهت حرکت در این حالت عمود بر محور طولی بلوز است. اتصالات آکاردئونی منفرد می‌توانند مقدار محدودی از حرکت جانبی را جذب کنند، در حالی که اتصالات آکاردئونی یونیورسال حرکت جانبی طولانی‌تری را جذب می‌کنند. واحد اندازه‌گیری نرخ فنری در حرکت جانبی نیوتن بر میلی‌متر (N/mm) است.

حرکت زاویه‌ای (Angular Movement):

حرکت زاویه‌ای جابجایی پیچشی محور طولی بلوز حول نقطه چرخش است. در این حالت، پره‌های بلوز که نزدیک به نقطه چرخش قرار دارند، فشرده می‌شوند، و پره‌های دورتر گسترده می‌شوند. واحد اندازه‌گیری نرخ فنری در حرکت زاویه‌ای برابر نیوتن متر بر رادیان (Nm/rad) است.

حرکت پیچشی (Torsional Movement):

این حرکت زمانی رخ میدهد که بلوز در امتداد محور مرکزی خود پیچیده شود. حرکت پیچشی برای اتصالات آکاردئونی مناسب نیست. از آنجا که دیواره سیلندر در اتصالات آکاردئونی نازک است، حرکت پیچشی می‌تواند منجر به شکست پره‌های آکاردئونی شود. علاوه بر این، حرکت پیچشی باعث کاهش توانایی لرزه‌گیر آکاردئونی فلزی برای جذب حرکات دیگر مانند حرکت محوری، جانبی و زاویه‌ای می‌شود. همچنین، حرکت پیچشی قابلیت مقاومت در برابر فشار را نیز کاهش می‌دهد.

اگر سیستم لوله‌کشی شما تحت حرکت پیچشی قرار دارد، توصیه می‌شود سیستم خود را با اتصال آکاردئونی گاردانی و اتصال آکاردئونی لولایی مجهز کنید تا از حرکت پیچشی جلوگیری شود. نرخ فنر در حرکت پیچشی به واحد نیوتن متر بر درجه (Nm/deg) است.

بخش های مختلف اتصالات آکاردئونی

۱- بلوز

قسمت انعطاف پذیر اتصال آکاردئونی است که قابلیت انجام حرکتهای مورد نظر را دارد.

۲- لوله آکاردئونی

قسمت انعطاف پذیر اتصال آکاردئونی است که قابلیت انجام حرکتهای مورد نظر را دارد.

۳- طوق

در اتصالات فلنج دار رابط بین فلنج و بلوز بوده و در اتصالات جوشی بصورت مستقیم به خط لوله متصل می شود.

۴- فلنج

وظیفه متصل کردن اتصال آکاردئونی به فلنج متقابل موجود در خط لوله را به عهده دارد.

۵- غلاف داخلی

از حرکت سیال در درون پرخ خا جلوگیری می کند تا جریانی آرام داشته باشیم.

در صورتی که سرعت سیال بالا باشد و از غلاف داخلی استفاده نشود پدیده توربولانس پیش می آید که موجب سر و صدا، افت فشار، سایش و افزایش دما می شود.

غلاف داخلی اتصالات آکاردئونی

۶- پایه روپوش

نگه دارنده روپوش می باشد.

۷- روپوش

جهت ایمن نگه داشتن بلوز از آسیبهای ناشی از عوامل خارجی و یا پیشگیری از پاشیده شدن سیال در صورت نشت احتمالی از بلوز مورد استفاده قرار می گیرد.

۸- پایه میل مهار

نگه دارنده میل مهار می باشد.

۹- میل مهار

در مورد قطعات با حرکت جانبی و زاویه ای در مقابل نیروی – مقاومت می کند و در مورد قطعات با حرکت محوری کار محدود کردن حرکت اتصال را به منظور جلوگیری از اعمال حرکات ناخواسته به قطعه را بر عهده دارد. که در این حالت به آن – می گوییم.

۱۰- رینگ تنظیم کننده

در مواردی که فشار بالا باشد برای تقویت بلوز از رینگهای تقویت کننده استفاده می شود.

در نوع رینگهای نتظیم کننده علاوه بر تقویت، میزان حررات پره ها نیز تنظیم می شود.

۱۱- پایه رینگ

نگه دارنده رینگهای انتهایی می باشد.

۱۲- پایه لوله

نگه دارنده صفحات لولا در فطعات لولایی و گاردانی می باشد.

۱۳- لوله

علاوه بر مقاومت در برابر نیروی – اجازه حرکت زاویه ای را در یک صفحه در مورد قطعات لولایی و در تمامی جهات گاردانی می دهد.

۱۴- لولا

صفحه ای است که لولاهای قطعات گاردانی روی آن پین می شود.

۱۵- پین

در قطعات لولایی و گاردانی در محل اتصال لولاها قرار می گیرد.

اتصالات آکاردئونی و نیروی تراست (Pressure Thrust Load)

قبل از بررسی انواع اتصال مختلف اتصالات انعطاف پذیر، باید مفهوم مهم نیروی تراست را درک کنید. نیروی تراست یک نیرو فشاری است که در اتصالات آکاردئونی وجود دارد و باعث کشیدگی و تغییر طول این اتصالات می شود.
برای درک بهتر، می توانید به مثال زیر توجه کنید:

تصور کنید یک نی قابل خم شدن دارید که یک انتهای آن بسته است. اگر شما به نی فشاری بیفزایید، قسمت خمشی نی از نظر طولی کشیده می شود. اما بقیه بخش های سفت نی بدون تغییر باقی می مانند. نیروی فشاری که بر قسمت قابل خم شدن نی اعمال می شود، نیروی تراست نام دارد. این نیرو با توجه به فشار سیال و سطح مقطع بلوز محاسبه می شود.

در سیستم لوله کشی، وقتی یک اتصال آکاردئونی بدون هیچ مهار کننده ای نصب می شود، نیروی تراست باعث کشیدگی بلوز در امتداد محور طولی می شود. این کشیدگی ممکن است به گونه ای ادامه یابد که اتصالات آکاردئونی خراب بشود و آسیب ببینند. بنابراین، نیاز است که از نقاط صلب ثابت مانند لنگرها و گایدها استفاده کنید تا نیروی تراست را مهار کنید و اتصالات را در مسیر مستقیم نگه دارید.

علاوه بر استفاده از نقاط صلب ثابت، می توانید از میل های مهار استفاده کنید که به اتصالات انتهایی اکسپنشن جونت ها جوش می خورند. این میل ها نیروی تراست را در داخل اتصالات آکاردئونی جذب می کنند و لنگرها نیازی به تحمل فشار ندارند.

بنابراین، برای مقاومت در برابر نیروی تراست در اتصالات آکاردئونی، باید از نقاط صلب ثابت مانند لنگرها و گایدها و همچنین از میل های مهار استفاده کنید. این اقدامات می توانند از خرابی اتصالات جلوگیری کنند و سیستم لوله کشی را به خوبی عملکرد دهند.

انواع مختلف اتصالات فولادی انعطاف پذیر

اتصالات آکاردئونی تکی (Single Expansion joint)

این نوع از یک بیلوز ساخته می شود و برای جذب هر سه نوع جابجایی های اصلی به صورت مجزا و ترکیبی کاربرد دارند.

 اتصالات آکاردئونی دوتایی (Universal Expansion joint)

شامل دو بیلوز می باشد که با استفاده از یک لوله بهم متصل می شوند و معمولا در مواردی که جابجایی های عرضی(جانبی) زیاد اتفاق می افتد، کاربرد دارند

اتصالات آکاردئونی گاردانی (Gimbal Expansion joint)

این اتصالات برای جذب حرکات زاویه ای در دو جهت طراحی می شوند که با استفاده از دو جفت لولای ثابت شده با موقعیت ۹۰درجه نسبت به همین امر تامین ساخته می شوند.

اتصالات آکاردئونی گاردانی

 

اتصالات آکاردئونی لولایی (Hinged Expansion joint)

کاربرد این نوع شبیه اتصال آکاردئونی گاردانی می باشد با این تفاوت که فقط قابلیت جذب جابجایی زاویه ای در یک جهت را دارا می باشند.

 اتصالات آکاردئونی متعادل کننده فشار(Pressure Balanced Expansion joint) 

این اکسپنشن در دو  نوع زانویی(Elbow) و خطی (In-Line) تولید می شوند.

نوع زانویی برای جذب حرکات محوری یا جانبی همراه با متعادل نمودن فشار در محل زانویی خط لوله (محل تغییر جهت محور جریان سیال) کاربرد دارد.

نوع خطی جهت جذب حرکات محوری یا جانبی همراه با متعادل نمودن فشار در خط لوله کاربرد دارد و فقط در خطوط لوله مستقیم استفاده می شود.

مطالب مرتبط

شیر پروانه ای

قیمت شیر پروانه ای

شیر پروانه ای یکی از انواع بسیار پرمصرف و رایج شیرآلات صنعتی میباشد. برای خرید …

جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) یا شماره موبایل 09374371848 تماس بگیرید
تماس فوری (مشاوره و خرید)
Fatal error: Uncaught TypeError: strtoupper() expects parameter 1 to be string, null given in /home/h42561/domains/tajhiz-sanat.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php:145 Stack trace: #0 /home/h42561/domains/tajhiz-sanat.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(145): strtoupper(NULL) #1 /home/h42561/domains/tajhiz-sanat.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(107): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hash_to_element(Object(DOMElement), 2, '<!DOCTYPE html>...') #2 /home/h42561/domains/tajhiz-sanat.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(155): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hashes('<!DOCTYPE html>...') #3 /home/h42561/domains/tajhiz-sanat.com/public_htm in /home/h42561/domains/tajhiz-sanat.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php on line 145