عرشه فولادی گالوانیزه چیست؟
سقفهای عرشه فولادی گالوانیزه سقفهایی هستند که با استفاده از دو عنصر ورقهای فولادی گالوانیزه ذوزنقهای شکل تحتانی و برش گیرها که در این نوع سقفها مورد استفاده قرار میگیرد، از سایر سقفها متمایز میشود و البته با استفاده از آرماتوربندی و بتن ریزی بر روی این ورق فولادی، این نوع سقف اجرا میشود.
از بخشهای اصلی سقفهای کامپوزیت عرشه فولادی باید به تیرهای فرعی مورد نیاز در بین تیرهای اصلی سازه اشاره نمود.
ورقهای فولادی گالوانیزه
ورق فولادی مهمترین مصالح به کار رفته در این نوع سقف میباشد که برای ساخت آن، ورق فولادی گالوانیزه با ضخامتهای 0.8 تا 1.2میلیمتر را به وسیله دستگاههای Rol Forming ، به روش نورد سرد ( Cold Forming ) به حالت موجدار شکل دهی میکنند به صورتی که در مقطع ورق حاصله هر موج به شکل یک ذوزنقه دیده میشود.
ورق های گالوانیزه درسقف عرشه فولادی، ظرفیت باربری بالایی داشته و سکوی مناسبی جهت رفت و آمد کارگران است.
مزایای عرشه فولادی گالوانیزه
وزن کمتر این نوع سقف نسبت به سایر سقفهای متداول در اسکلتهای فولادی ساختمان، از شاخصههای این نوع سقف محسوب میشود.
در این نوع روش اجرای سقف ،ورق گالوانیزه ذوزنقهای شکل آجدار هم ، به عنوان قالب بتن ریزی عمل مینماید و همچنین با باقیماندن در سقف نقش سازهای ایفا میکند.
کاهش بار سقف و به تبع ان کاهش وزن سازه و حذف بلوک و قالب بندی و حمل و نقل آسان سبب صرفه جویی در هزینهٔ ساختمان میشود.
افزایش دهانه تیرریزی تا ۴ متر بدون نیاز به شمع بندی. استفاده از گل میخها که ورق به تیر جوش میخورد ازاستانداردترین روشهای اجرا میباشد.
قابلیت دپو در محلهای محدودتر نسبت به انواع تیرچهها. وجود فرورفتگی و برجستگی روی جان ورق فولادی ، تنش تسلیم و مدول الستیسیته ورق را ۴۷٪ نسبت به ورق صاف کاهش میدهد.
امکان همزمان اجرا و بتن ریزی چندین سقف به صورت همزمان و در نتیجه صرفه جویی در زمان انجام پروژه را دارا میباشد.
حذف میلگردهای کششی و تیرهای فرعی بهترین و مقرون به صرفهترین عرض ورق ۱ متر بعد از فرمینگ می باشدکه وزن آن حدود ۷٫۸۰۰ کلیوگرم میباشد.
از ملزومات نصب سقف های متال دک می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- ورقه عرشه فولادی گالوانیزه
- گل میخ
- میلگرد
- بتن
مراحل اجرا سقف های عرشه فولادی گالوانیزه
۱-دپو و انتقال به طبقات
ورق های کامپوزیت پس از انتقال به کارگاه و دپو در یک فضای کوچک ، به کمک نیروی انسانی و بدون نیاز به ماشین آلات و تنها با کمک یک بالابر به تراز های مختلف طبقات منتقل می شود.
۲- جا گذاری عرشه های فولادی
این عرشه ها شامل گیره های نر ومادگی هستند که براحتی توسط نیری انسانی نیمه ماهر در یکدیگر چفت می شوند و پس از این مرحله ، رفت وامد در طبقات بسیار ساده می شود و سرعت کار به طرز قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
۳- نصب میلگرد و گل میخ
در محلی که عرشه های فولادی برروی تیرها قرار گرفته اند، برای اتصال این دو ، از گل میخ استفاده می شود و این عمل باعث کاهش وزن تیرهای فولادی مصرفی می شود.
۴- بتن ریزی
پس از اتصال میلگردها ، بتن ریزی انجام می شود ، ضخامت کم دال و یکنواختی سطح صفحات موجب خروج سریع هوا و ساده تر شدن عمل می شود.
تجهیز صنعت خرید و فروش انواع آهن آلات ساختمانی از قبیل تیرآهن و هاش،ورق،نبشی،ناودانی،میلگرد،مش و رابیتس،چهارپهلو،ریل، پروفیل،قوطی،با متریال فولادی، استنلس استیل، آلومنیمی،مسی و آلیاژی و …
لینک های مفید: