upvc چیست؟
این ماده که نخستین باردرسال 1912تولید آزمایشگاهی شد برپایه سنگ نمک ونفت تشکیل شده که طی فرآیندی شیمیایی وپس ازگذارازچندین مرحله به پودری سفید رنگ بدل می شود که پی وی سی نام دارد.
پی وی سی در درآمدزایی ، یکی ازارزشمندترین فرآورده های شیمی به شمارمی رود. دردنیا بیش از50%پی وی سی تولیدشده درساختمان به کارمی رود. علاوه براین از پی وی سی به عنوان پلاستیک سخت برای کارت های نوار مغناطیسی ، صفحات گرامافون ، سیستم لوله کشی و کانال نیزاستفاده می شود .
همچنین با اضافه کردن افزودنی هایی که اصلی ترین آنها فتالیت Phthalite است می توان پی وی سی را نرمتر و قابل انعطاف ترکرد.
کاربرد اینگونه پی وی سی آنگونه که امروزه درصنایع پوشاک ولوازم خانگی مانند پرده، روکش مبل، ساخت شلنگ، لوله نرم وتاشو درکف سازی ساختمان ها و رویه بام ها وعایق سازی کابل های برق استفاده می شود.
درآتش سوزی ها ،سیم های روکش شده با پی وی سی، گازهیدروژن کلراید تولید می کنند که کلر به عنوان از بین برنده ی رادیکال های آزاد، منشا موادی که احتراق را به تعویق می اندازد.
امروزه این ماده یکی ازمهم ترین مواد ترموپلاستیک است که دربسیاری ازرشته ها ی ساختمانی ، صنعت، کشاورزی و بسیاری ازطرح های زیربنایی از آبرسانی و شهرسازی گرفته تا هواپیماسازی کاربرد های گسترده دارد.
افزودن مواد پایدار کننده مانند کلسیم موجب افزایش عمر و مقاومت پی وی سی در برابرعوامل فیزیکی محیطی و آب وهوایی دراقلیم های متفاوت جوی وثابت بودن رنگ دراثرگذشت زمان تابش نور خورشید می شود.
کاربرد شیر پروانه ای UPVC
- ایستگاه نیروی حرارتی
- ایستگاه نیروی هیدرولیکی
- صنایع ، بخصوص صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و سایر رشتههای صنعتی
- در صنابع لوله کشی آب و فاضلاب
مزایای شیر پروانه ای UPVC
- م بودن وزن و اندازه (سبک وزن بودن)
- عدم لزوم به تکیه گاه اضافی
- سوار کردن فوری و افت فشار کم
- استفاده از محرک (ساده و آسان)
- برای بستن و باز کردن و کنترل کردن سیال
معایب شیر پروانه ای UPVC
احتیاج به گشتاور بالا برای کنترل حرکت دیسک قابل هدایت نیست و تحت تاثیر تلاطم جریان است.
مستعد ابتلا به کاویتاسیون
در جریان های پایین تر یکی ازمعایب شیر پروانه ای این است که قسمتی از دیسک همیشه در معرض جریان است حتی در حالت کاملا باز, بنابراین استفاده از شیر پروانه ای همیشه منجر به تغییر فشار می شود.
ویژگی شیر پروانه ای UPVC
- حداقل افت فشار
- مقاومت مناسب در برابر نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش
- مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی گوناگون
- استخکام مکانیکی خوبمقاوم در برابر رسوب گیری
تعریف شیرهای پروانه ای
یکی از سادهترین شیرهایی که کاربرد صنعتی آن در واحدهای نفت و پتروشیمی متداول است شیر پروانهای است. ساختمان آن از یک بدنه معمولی و یک صفحه مدور که تقریباً در وسط قرار دارد تشکیل می شود.
این صفحه حول میلهای در حدود °90 میگردد و بوسیله اهرمی به قسمت حرکت دهنده شیر وصل میباشد.
این محرک ممکن است دستی یا بوسیله فشار هوا یا برق باشد. شیرهای پروانه ای کوچک را در اندازههای 1 اینچ الی 24 اینچ میسازنند.
بیشتر بخوانید: شیر پروانه ای فولادی