Water Solenoid valve
تجهیزصنعت فروش انواع شیر برقی آب از برندهای پارکر parker ، جیواکس ترکیه gevax ، شیر برقی uni-d ، شیربرقی ode ایتالیا و ……
شیر برقی آب چیست؟
به شیری گفته میشود که با استفاده از برق و نیروی مغناطیسی عمل میکنند. شیر برقی یا سلونوئیدولو یه سیم پیچی که در اطراف یک هسته آهنی پیچیده شده است و زمانی که جریان الکتریسته از آن عبور میکند تولید میدان مغناطیسی میکند.
نیروی مغناطیسی باعث حرکت خطی هسته میشود، بنابراین شیر برقی انرژی الکتریکال را به حرکت خطی تبدیل میکند.
شیر برقی وسیله ای الکترومگنتیک است که برای کنترل گاز یا سیال استفاده میشود، کنترل آن با استفاده از جریان الکتریکی در کویل شیر برقی کنترل میشود.
زمانی که جریان الکتریسیته از کویل عبور میکند میدان مغناطیسی به وجود می آید، و باعث حرکت هسته آهنی میشود.
به این وسیله مسیر جریان باز و بسته میشود.
این شیر برقی آب با توجه به طریقه عملکرد با فرمان از راه دور کنترل میشوند، چنان چه مقصدی در فاصله زیادی از شیر برقی قرار داشته باشد میتواند با فرستادن فرمان الکتریکی میزان باز و بسته کردن آن را که از ۰ تا ۱۰۰ درصد باشد عمل کند.
این نوع تجهیز در ماشین های خودکار و صنعتی اهمیت بسیاری دارد، به طور کلی این شیر برقی ها در انواع مختلف برای کاربرد های مختلف تولید و که در ادامه انواع و نحوه عملکرد آن بررسی میشود.
وظیفه سلونوئید چیست؟
سلونوئید ها معمولا برای راه اندازی شیر برقی آب به کار میرود، وسیله ای است که جریان برق را به حرکت خطی و نیروی مکانیکی تبدیل میکند.
سولنوئید در انواع فشاری – کششی و کششی فشاری شاخته میشوند و میتوانند مستقیم به سازوکار شیر متصل شوند .
کاربرد شیر برقی آب
شیر برقی آب تقریباً در حوزه بسیار وسیعی استفاده میشود و این باعث، که سیستمهای ایمنی از این شیر به وفور استفاده کنند.
بهطورکلی هر جایی که با یک سیال غیر ویسکوز و روشن، مانند آب، گاز، سیالات، نفت و روغن، سروکار داشته باشند میتوانند از این شیرها استفاده کنند.
نکته مهم در مورد شیرهای برقی به نقش کنترل کنندگی آنها برمیگردد و به شکلی عالی میتوانند جریان سیالات مختلف را کنترل کنند.
شیرهای قطع و وصل ساده برای بسیاری از خطوط لولهکشی که تنها دو حالت دارند استفاده میشوند و در وصل و یا قطع کردن این جریانها محبوب هستند.
اما در برخی از کارخانجات و پروژههای سنگین و پیچیده که به شرایطی مانند هوای فشرده نیاز دارند، استفاده از این شیرهای معمولی امکان پذیر نیست. از طرفی در برخی مواد کنترل غیر دستی جریانی مانند گاز میتواند از فجایعی بزرگ جلوگیری کند.
مزایای استفاده از شیر برقی آب
شیر برقی آب در این پروژهها یک انتخاب بسیار عالیست و تنها به منبع جریان برق نیاز دارد. در واقع زمانی که جریان بزرگتر میشود و نیاز به ایمنی بیشتر میشود، شیرهای برقی یا سلونوئید به خوبی خود را نشان میدهند.
جنس آنها نیز مظابق محل استفاده تعیین شده و از جنسهای مختلفی ساخته مشوند. با توجه به فشار اعمالی، محیط خورنده، درجه حرارت جریان ورودی و فاکتورهای مختلفی به مشتریان عرضه میشوند.
بهعنوانمثال، شیرهای ساخته شده از جنس EPDM و PTFE برای محیطهای خورنده عالی هستند و میتوان از آنها برای سالهای طولانی استفاده کرد.
موارد استفاده
- شیر برقی آب را در هر نقطهای از ساختمان میتوان نصب کرد و نیازی به مراجعه حضوری ساکنین ساختمان برای قطع کردن جریان نیست.
- در پروژههای بزرگ صنعتی و پتروشیمی کاربرد دارد و اپراتور میتواند از راه دور یا از اتاق کنترل آن را باز یا بسته کند.
- استفاده از شیرهای برقی به معنی کاهش دخالت انسان است که میزان خطا را به طرز چشمگیری کاهش میدهد.
- از مواد مختلف و متنوعی ساخته میشوند و امکان استفاده از آنها در محیطهای خورنده یا در دماهای بالا وجود دارد.
- نوع شیربرقی گازی میتوانند به هنگام زلزله جریان گاز ورودی به ساختمان را به کل قطع کنند و این به معنی بالاتر رفتن ایمنی یک سازه است.
- شیر برقی آبی به آسانی نصب میشود و میتوان گفت که سازوکاری همانند شیرهای معمولی دارد. بنابراین برای نصب آنها نیازی به تجهیزات خیلی ویژه یا مهارت بالا ندارید.
- تحمل فشار بالا به صاحبان صنایع این امکان را میدهد که از آنها در مقابل جریانهای بسیار قوی استفاده کنند و فشار کمتری به سایر بخشهای پروژه خود وارد کنند.
انواع شیر برقی آب
بسته به نوع حرکت: شیر برقی های دارای حرکت مستقیم.
این شیر برقی را میتوان شیر باز یا بسته نامید.
شیر برقی سروو: این شیر برقی براساس اختلاف فشار در دیافراگم حتی زمانی که جریان قطع است میتوانند باز یا بست باشد.
شیر برقی NC یا در حالت عادی بست.
هر دونوع شیر برقی سروو خطی در نوع حالت عادی باز و در حالت عادی بسته وجود دارد.
شیر برقی NC جریان سیال را در زمان قطع جریان الکتریسیته قطع میکند. و وقتی که جریان مجدد وصل شود اجازه عبور سیال را میدهند.
شیر برقی NO یا در حالت عادی باز
این شیر برقی به سیال اجازه عبور سیال را در زمان قطع عبور جریان را میدهد. و وقتی که جریان الکتریسیته وصل شود مسیر جریان شیر برقی بسته میشود.
بررسی شکل هندسی شیر برقی آب
- شیر برقی دو راهه ، دو دهانه دارد که به شرح زیر می باشد:
هنگامی که تغذیه در بوبین وارد میشود ، فشار از یک سو به طرف دیگر جاری میگردد.
هنگام قطع تغذیه ، جریان فشار متوقف میشود. ( در تمامی موارد فرض بر این است که از شیر NC ( حالت عادی ) استفاده میشود. )
- شیر برقی سه راهه ، سه دهانه دارد که به شرح زیر می باشد:
هنگام برقراری تغذیه در بوبین ، یکی از ورودی ها به دهانه مشترک متصل میگردد و فشار برای انبساط سیلندر پنوماتیک اعمال میگردد.
هنگامی که پاور قطع است ، دهانه دیگر به درگاه مشترک وصل میشود و فشار از این طریق تخلیه و سیلندر به حالت اول برمیگردد، این حالت معادل یک سوئیچ الکتریکی تک قطب – تک مسیر است.
- شیر برقی چهار راهه ، چهار دهانه دارد که به شرح زیر می باشد:
در حالت تغذیه روشن هر درگاه به درگاه متناظر روبروی خود متصل میگردد، در حالت خاموشی تغذیه ، این اتصال برعکس میشود.
اگر در یک شیر برقی آب ( Electric water valve) درگاه های بیشتری از آن چه شما نیاز دارید وجود دارد ، شما میتوانید پیکره بندی کمتری را بر حسب نیاز خود استفاده کنید.
یک شیر برقی چهار راهه میتواند به صورت یک شیر برقی سه راهه عمل کند، یک شیر برقی چهار راهه میتواند به صورت یک شیر دو راهه عمل کند . یک شیر سه راهه میتواند به صورت یک شیر دو راهه عمل کند.
فاکتورهای مهم در انتخاب شیر برقی آب
- ماکزیمم و مینیمم فشار خطی که شیر برقی در آن قرار میگیرد
- ماکزیمم و مینیمم اختلاف فشار بین ورودی و خروجی شیر برقی
- ماکزیمم و مینیمم فلوی عبوری از شیر برقی
- وزن مخصوص، ویسکوزیته و نوع سیال از نظر خورندگی و …
- دمای محیط و سیال
- مشخصات الکتریکی و تغذیه بوبین
- انفجاری یا غیر انفجاری بودن محیط شیر برقی
لینک های مرتبط:
جهت مشاهده قیمت انواع شیر برقی تجهیز صنعت کلیک نمائید