تجهیز صنعتبورس خرید و فروش لوله درزدار و بدون درز از 1/2 اینچ الی 120 اینچ فروش لوله های مانسمان روسی , اکراین , روس , چین , اهواز در رده های 40 , 80 , 160 مورد استفاده در صنایع نفت،گازوپتروشیمی …….
لوله روسی چیست
تامین تجهیزات صنایع نفت و گاز خرید،فروش واردات انواع لوله های فولادی روسی
لوله ها (Pipes)
هر دو لغت Pipe و Tubeبه معنی لوله هستند ولی از Pipe برای انتقال سیال از یک نقطه به نقطه دیگر به فاصله نسبتا زیاد و از Tube برای گردش سیال در داخل یک سیستم یا ماشین محدود، به منظور انتقال انرژی و سیستم های ابزار دقیق به کار میرود.
اندازه گذاری لوله های فولادی
این لوله ها از اندازه 1/8اینچ تا 12اینچ با قطر اسمی (Nominal Diameter) که حد فاصل قطر داخلی و قطر خارجی می باشد و برای بالای 12اینچ با قطر خارجی (Outside Diameter) مطابق استاندارد ANSI B36.10 مشخص می شود. همیشه برای یک اندازه مشخص با ضخامت های مختلف قطر خارجی ثابت می باشد.
برای مشخص کردن ضخامت لوله ها از سه روش به شرح زیر استفاده می شود:
1- بر اساس اعلام ضخامت لوله ها به صورت اینچی یا میلیمتری مطابق استاندارد API 5L و یا ANSI B36.10.
2- بر اساس روش وزنی که به سه دسته استاندارد (STD) و سنگین (XS) و فوق سنگین (XXS) تقسیم می شود.
3- بر اساس استاندارد ANSI به صورت Sch که از فرمول مقابل بدست می آید SCH=(1000P)/S که P فشار طراحی (PSI) و S تنش تسلیم (PSI) می باشد.
بین بعضی از روش های فوق روابطی به این شرح وجود دارد:
برای اندازه 1/8 اینچ تا 10 اینچ SCH40=STD
برای اندازه 1/8 اینچ تا 12 اینچ SCH80=XS
برای لوله های 12 اینچ و بالاتر ضخامت رده STD برابر 0.375اینچ و برای لوله های 10اینچ و بالاتر ضخامت رده XS برابر 0.5اینچ می باشد.
استاندارد لوله های فولادی ضد زنگ ANSI B36.19 می باشد.
لوله های سیستم های ابزار دقیق و انتقال حرارت (TUBE)
این لوله ها که عموما از جنس فولاد و آلیاژهای آن و یا مس و آلیاژهای مربوطه می باشد و جهت وسایل ابزار دقیق و دستگاه های انتقال حرارت کاربرد دارد با قطر خارجی و ضخامت بر حسب میلیمتر و یا اینچی مشخص می شود.
اندازه هاي اينچی : “1/8 ، “1/4 ، ” 3/8 ، “1/2 ، “5/8 ، “3/4 ، “1 و …………..
اندازه هاي ميليمتری: 4 ، 6 ، 8 ، 10 ، 12 ، 14 ، 16 ، 18 ، 20 ، 25 ، 32 ، 40 و ……….
برای مشخص کردن ضخامت لوله ها و ورق وسيم های نازك حروفی بنام bwgويا swg رانيزبكارمی برند.
لوله های فولادی مورد استفاده در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی
استاندارد ساخت:تست و ابعاد مطابق استاندارد API 5L و یا IPS)M-PI-190) و یا ASTM A106 و یا ASTM A53 می باشد.
جنس لوله ها: جنس لوله ها فولاد کربنی می باشد که بر اساس استانداردهای فوق در گریدهای B,X42,X46,X52,X56,X60,X65,X70,X80,… می باشد و بر اساس استاندارد API لوله ها در دو ردهPSL1 و PSL2 می باشد که رده 1 برای گریدهای بالای X42 منطقه جوش نیاز به عملیات حرارتی دارد و رده 2 برای همه گریدها نیاز به عملیات حرارتی در منطقه جوش می باشد و فرکانس برق نیز باید100KHZ باشد.
روش ساخت لوله ها
لوله های بدون درز (Seamless): در این روش لوله ها بدون درز بوده و برای ساخت آن یک قطعه شمش (Billet) را گرم کرده و توسط سمبه ماتریس از یک قالب مخصوص عبور داده و سپس با غلطکهای مخصوص تحت نورد و کشش قرار می دهند تا اندازه مورد نظر به دست آید.
لوله های درزدار (Pipe with Seam): در این لوله ها ابتدا ورق به شکل لوله فرم داده شده و سپس محل درز بوسیله جوش بهم پیوسته می شود.
لوله های درزدار که جوشکاری ورق بدون الکترود می باشد (ERW): لوله ها عموما از اندازه 1/8اینچ تا 24اینچ به این روش ساخته می شود، ماده اولیه آن ورق رول شده (Coil) می باشد که پس از باز شدن از روی قرقره توسط غلطک های مخصوص شکل داده می شود و محل اتصال لبه ها با عبور از میدان الکتریکی و ایجاد مقاومت و تولید حرارت ذوب شده و بهم جوش می خورد به این روش که طیف وسیعی از لوله ها را شامل می شود Electric resistance weld و یا High frequency induction weld می گویند.
لوله های درزدار که جوشکاری آند با الکترود میباشد (DSAW): در این روش ماده اولیه لوله ها که عموما ورق (Plate) می باشد به شکل لوله در می آید و سپس محل اتصال با الکترود جوشکاری می شود و برای اینکه هنگام جوشکاری مواد مذاب با هوا در ارتباط نباشد الکترود با پودر مخصوص محافظت می شود که به این نوع جوشکاری جوش زیرپودری (Submerge Arc Weld) گفته می شود و ممکن است به جای پودر از یک گاز خنثی نظیر CO2 یا آرگون استفاده شود که به آن Gas Metal Arc Weld می گویند. این لوله ها معمولا در اندازه های 20 اینچ و بالاتر تولید می شود و روش تولید آن به دو صورت است:
لوله های درزدار با درز طولی (Longitudinal Seam Weld): در این روش ورق مورد نیاز با ابعاد طول معادل طول و عرض معادل محیط لوله تهیه شده و سپس در امتداد طول آن پخ زده شده و با دستگاههای مخصوص به روش U & Q و یا Roller Bending و یا Press Bending به شکل لوله فرم داده می شود و محل درز لوله ها با دستگاههای مخصوص اتوماتیک از داخل و خارج با الکترود جوشکاری می شود.این لوله ها ممکن است دارای یک و یا دو درز جوش باشد.
لوله های درزدار درزمارپیچی(Spiral): برای ساخت این نوع لوله ها ورق را به صورت رول تهیه و پس از آن توسط دستگاه لبه های آن پخ زده می شود و وارد دستگاه Bending Machine شده و به صورت مارپیچی به شکل لوله در می آید و بلافاصله پس از شکل گیری محل درز با دستگاه به صورت اتوماتیک با الکترود جوشکاری می شود.
در این روش عرض ورق نباید کمتر از 0.8 و بیشتر از 3 برابر قطر لوله باشد. در مورد لوله های API ورق مصرف شده برای رده PSL2 نباید با جوش تعمیر شود و همچنین فاصله محل جوش ورق نباید کمتر از 12اینچ از دو سر لوله ها باشد.
لوله های سیستم های ابزار دقیق و انتقال حرارت (Tube): این لوله ها که از جنس فولاد و آلیاژهای آن مطابق استاندارد ASTM A176 و مس و آلیاژهای آن مثل برنج و .. مطابق استاندارد ASTM B و آلومینیوم می باشد به روش بدون درز (روش کشش سرد Extruder) و درز دار ERW ساخته می شود.
لینک های مرتبط
Steel casing pipe /لوله اهواز / >قیمت لوله / لوله فولادی / لوله ساختمانی / لوله سیاه / لوله گازی / لوله جدار چاه / لوله اسپیرال / لوله آتشخوار / لوله آلیاژی / لوله گالوانیزه / لوله مانیسمان / لوله داربست / قیمت لوله / لوله / لوله استیل