تجهیز صنعت با همکاری مجموعه آهن یک

  • تلفن: 49016-021
  • همراه / تلگرام : 09129378493
  • فکس: 42693049
  • ايميل: sales@ahan1.com

لوله ساختمانی

لوله ساختمانی جهت انتقال سیالات گوناگون نظیر آب، فاضلاب، گاز و غیره در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. اجرای صحیح لوله کشی و انتخاب لوله مناسب یکی از مهمترین نکات در ساختمان سازی است در صورت عدم رعایت خسارات جبران ناپذیر و هزینه های اضافی را به همراه دارد.

ویژگی های لوله های ساختمانی شامل مقاومت در برابر دما و فشارهای بالا، مقاومت به سیالات خورنده و زنگ زدگی، مقاوم در برابر نور خورشید و خمش پذیری مناسب می باشد.

انواع لوله های ساختمانی برای مصارف ساختمانی مختلفی مانند تامین آب، زهکشی، دفع زباله و غیره از مواد مختلفی به کار می رود. در هر ساختمان مقدار کافی از سیالات آب و گاز باید در مکان های مورد نیاز برای رفع نیازهای مختلف ساکنین در دسترس باشد. بنابر این قبل از ساخت سازه باید لوله کشی انجام شود.

در تاسیسات و ساختمان انواع مختلفی از لوله ها با جنس های مختلف از جمله فولادی، چدنی، پلاستیکی، پنج لایه و غیره برای کاربردهای گوناگون به کار می رود. هنگام انتخاب لوله های ساختمانی قیمت، نوع کاربرد، جنس باید توجه شود. در ادامه به معرفی انواع لوله های ساختمانی و عوامل موثر بر قیمت آنها می پردازیم.

لوله ساختمانی1

انواع لوله ساختمانی

لوله های ساختمانی برای کاربردهای مختلف در انواع گوناگون با متریال مختلفی تولید می شوند که عبارتند از:

  • لوله های گالوانیزه
  • لوله های چدنی
  • لوله های پنج لایه
  • لوله های PVC
  • لوله های پلی اتیلن
  • لوله های مسی

انواع لوله کشی ساختمانی

لوله کشی های ساختمانی بر اساس نوع کاربرد و جنس دارای انواع مختلفی می باشند و در قسمت های مختلف ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. انواع رایج لوله کشی های ساختمانی به شرح زیر می باشد: 

  1. لوله کشی آب گرم و سرد
  2. لوله کشی شوفاژ و پکیج
  3. لوله کشی فاضلاب
  4. لوله کشی برق
  5. لوله کشی گاز

لوله کشی آب گرم و سرد

لوله کشی آب به روش های مختلف سنتی، انشعابی (روکار یا توکار)، کلکتوری، داکت کشی با لوله های گالوانیزه، چدنی، پلیکا، پلی پروپیلن، پنج لایه انجام می شود.

در گذشته لوله کشی آب معمولا به صورت روکار و از جنس فولادی صورت می گرفت اما با گذشت زمان به دلیل فرسایش، زنگ زدگی و اکسیداسیون لوله کشی آب توکار انجام می شود. در این روش دیگر مشکلاتی مانند نشتی آب و خرابی رخ نمی دهد.

لوله های توکار یا بدون درز در مقایسه با لوله های روکار استحکام و مقاومت بیشتری در برابر خوردگی، یخ زدگی، ضربه و فرسودگی دارند به همین دلیل از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند.

در ساختمان های بزرگ تر و چند واحدی معمولا یک یا چند مسیر برای بالا رفتن لوله ساختمانی آب در نظر گرفته می شود. همچنین لوله انشعاب در هر طبقه باید یک شیر فلکه برای قطع و وصل لوله های آب وجود داشته باشد.

لوله کشی شوفاژ و پکیج

برای لوله کشی شوفاژ در ساختمان از لوله های پلاستیکی استفاده کنید زیرا فشار و دمای بالای آب ممکن است لوله فولادی را دچار خوردگی و زنگ زدگی کند.

محل نصب پکیج در مکانی از ساختمان باید باشد که لوله کشی راحت و نزدیک به انشعاب گاز باشد. لوله کشی پکیج باید به گونه ای انجام شود که علاوه بر بهبود گرمایش محیط دسترسی به لوله ها برای هواگیری و تعمیرات آسان باشد.

توجه داشته باشید که نحوه لوله کشی پکیج با نحوه لوله کشی آب ساختمان رابطه مستقیم دارد. لوله کشی پکیج در ساختمان به دو صورت با برگشت مستقیم (Direct Return Piping) و معکوس (Reverse Return Piping) انجام می شود.

لوله کشی فاضلاب

نحوه لوله کشی فاضلاب به روش های مختلف نظیر تونلی، روباز و زیر سقفی با انواع لوله های پلیکا، پلی اتیلن و پوش فیت انجام می شود. اشتباه یا سهل انگاری در انجام لوله کشی فاضلاب موجب افزایش هزینه ها، انتشار آلودگی و بوی نامطبوع می شود.

لوله کشی های فاضلاب  به واسطه جاذبه زمین و شیب لوله کشی صورت می گیرد. همچنین در مسیر جریان فاضلاب سیفون و لوله تهویه به کار می رود تا از خروج گاز سمی و بازگشت فاضلاب جلوگیری شود.

در لوله کشی فاضلاب لوله هایی که افقی نصب می شوند باید شیب مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود تا سیالات موجود در آن به صورت کامل خارج شود. لوله های مورد استفاده در سیستم فاضلاب باید مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی، اسیدی و همچنین خوردگی و رسوب داشته باشد. 

 اتصالات مورد استفاده در فاضلاب با زاویه 45 درجه است و برای نگهداشتن لوله ها از بست های مخصوص استفاده می شود. توجه داشته باشید هر ده طبقه نیاز به یک هواکش کمکی دارد و سیستم فاضلاب سرویس بهداشتی از فاضلاب آشپزخانه جدا می باشد.

تعبیه دریچه بازدید استاندارد در محل مناسب برای کلیه خطوط اصلی فاضلاب و آب باران که از حالت عمودی به افقی تغییر کرده اند الزامی می باشد. به منظور جلوگیری از هرگونه پس زدگی بوهای نامطبوع فاضلاب، برای چاه های جذبی داخل ساختمان که آب باران مستقیماً در آن تخلیه نمی شود باید ونت تعبیه گردد.

لوله کشی گاز

لوله‌کشی گاز یک فرآیند مهم در ساختمان‌ها و اماکن مختلف است که برای انتقال گاز طبیعی یا گاز‌های مایع به کار می‌رود. لوله کشی گاز به روش های روکار و توکار با انواع مختلفی از لوله ها صورت می گیرد. برخی از موارد مرتبط با لوله کشی گاز به شرح زیر می باشد:

لوله‌های گاز طبیعی: گاز طبیعی، یکی از منابع انرژی پرکاربرد در ساختمان‌ها است. برای انتقال گاز طبیعی از نقطه ورودی به ساختمان و در ایستگاه‌های توزیع محلی از لوله‌های گاز طبیعی استفاده می‌شود. این لوله‌ها از موادی مانند فولاد ضد زنگ، پلی‌اتیلن و پلی‌وینیل کلرید (PVC) ساخته می‌شوند.

لوله‌های گاز مایع (پروپان و بوتان): در برخی مواقع، از گازهای مایع نظیر پروپان و بوتان برای تأمین نیازهای گرمایشی و آشپزی در ساختمان‌ها استفاده می‌شود. لوله‌های گاز مایع معمولاً از موادی مانند مس و پلی‌اتیلن تولید می‌شوند.

اتصالات و لوازم جانبی: در لوله‌کشی گاز، اتصالات و لوازم جانبی نظیر شیرهای گاز، رگولاتورها، سوزن‌ها و لوله‌های انعطاف‌پذیر به کار می روند. این اتصالات و لوازم جانبی به منظور کنترل جریان گاز، کاهش فشار و ایمنی استفاده می‌شوند.

مقررات و استانداردها: لوله‌کشی گاز باید بر اساس استانداردها و مقررات مربوطه انجام شود. این استانداردها شامل ضوابط طراحی، نحوه انتخاب و نصب مواد، روش‌های اتصال و آزمون‌های کیفیت می‌شوند. مهمترین استاندارد در این زمینه استاندارد ملی گاز است.

لوله‌کشی گاز یک فرآیند حساس است و برای ایمنی ساختمان و ساکنان بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، برای انجام لوله‌کشی گاز بهتر است از تخصصی‌ها و کارشناسان مجرب در این زمینه استفاده کنید و استانداردهای مربوطه به لوله کشی گاز را رعایت نمایید.

لوله کشی برق

لوله کشی برق برای حفاظت از کابلها در برابر پوسیدگی و عدم ارتباط آنها با مصالح ساختمانی انجام می شود. به عبارت دیگر لوله کشی برق برای از بروز خطراتی مانند جریقه، برق گرفتگی و آتش سوزی جلوگیری می کند.

انواع لوله های برق شامل لوله برق کاندوئیت فلزی، لوله برق پلی آمید، لوله برق پی وی سی (PVC)، لوله برق گالوانیزه سرد و گرم، لوله برق پلی اتیلن، لوله برق خرطومی می شود.

توجه داشته باشید که نباید تعداد خم های به کار رفته در مسیر لوله برق از 4 تا بیشتر باشد و از لوله برق به صورت مورب استفاده نشود. حداقل عمق لوله های برق در دیوار بایذ 15 میلیمتر و در کف 3 سانتی متر باشد.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت لوله ساختمانی

قیمت لوله های ساختمانی علاوه بر شرایط بازار و نوسانات دلار تحت تاثیر عوامل متعددی قرار می  گیرد. در ادامه به معرفی پارامترهای موثر بر قیمت لوله ساختمانی می پردازیم:

نوع متریال و مواد اولیه ساخت: نوع ماده اولیه مورد استفاده در ساخت لوله ساختمانی، مانند فولاد، آهن گالوانیزه، مس، PVC، PEX و آلومینیوم، بر قیمت آن تأثیر می‌گذارد. مواد با کیفیت بالا معمولاً قیمت بالاتری دارند.

قطر و ضخامت لوله: قطر و ضخامت لوله نیز تأثیر قابل توجهی بر قیمت دارند. عموماً لوله‌های با قطر بزرگتر و ضخامت بیشتر قیمت بیشتری دارند.

استانداردها و مشخصات فنی: استانداردها و مشخصات فنی مربوط به لوله‌های ساختمانی نقشی در قیمت آنها ایفا می‌کنند. لوله‌هایی که با استانداردهای معتبر سازگاری داشته باشند و مشخصات فنی مطابق با نیازهای بازار را داشته باشند معمولاً قیمت بالاتری دارند.

شرایط بازار: عوامل بازاری مانند عرضه و تقاضا، تغییرات قیمت مواد اولیه و شرایط اقتصادی عمومی می‌توانند قیمت لوله‌های ساختمانی را تحت تأثیر قرار دهند. در شرایط بازار رقابتی و به وجود آمدن تغییرات قیمت، قیمت لوله‌ها ممکن است تغییر کند.

هزینه تولید: هزینه‌های مرتبط با تولید لوله‌ها، مانند هزینه مواد اولیه، هزینه تولید، هزینه نیروی کار و هزینه‌های مربوط به فرآیند تولید نیز تأثیرگذار بر قیمت لوله می باشند.

خرید و فروش لوله ساختمانی

تجهیز صنعت یکی از برترین تامین کنندگان انواع تجهیزات ابزار دقیق و پایپینگ در ایران است. این شرکت انواع لوله های بدون درز مانیسمان،لوله های درزدار، اسپیرال،گوشتدار،جدارچاهی، داربستی، لوله ساختمانی و صنعتی با متریال فولادی،استیل، مسی ، آلومینیومی،آلیاژی و … درسایز و رده های مختلف به فروش می رساند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خرید و استعلام قیمت لوله ساختمانی با کارشناسان فنی و فروش ما در تماس باشید.

 

لینک های مرتبط

لوله فولادی  /  لوله ساختمانی / لوله سیاه / لوله گازی / لوله آلومینیوم / لوله گوشتدار / لوله استیل دکوراتیو / لوله مسی / لوله جدار چاه / لوله اسپیرال / لوله آتشخوار / لوله آلیاژی / لوله گالوانیزه / لوله مانیسمان / لوله داربست / قیمت لوله / لوله / لوله استیل / جدول ورن لوله / محاسبه گر وزن لوله / تبدیل واحد آنلاین / جدول تبدیل واحدها

مطالب مرتبط

شیر پروانه ای

قیمت شیر پروانه ای

شیر پروانه ای یکی از انواع بسیار پرمصرف و رایج شیرآلات صنعتی میباشد. برای خرید …

جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) یا شماره موبایل 09374371848 تماس بگیرید
تماس فوری(مشاوره و خرید)