تجهیز صنعت با همکاری مجموعه آهن یک

  • تلفن: 49016-021
  • همراه / تلگرام : 09129378493
  • فکس: 42693049
  • ايميل: sales@ahan1.com

لوله گازی

لوله گازی (Gas Pipe) یکی از مهمترین و پرکاربردترین انواع لوله ها محسوب می شود که جهت انتقال سیالات گازی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

با توجه به اهمیت انتقال گاز در صنایع فرآیندی لوله های گازی باید از استحکام و کیفیت بالایی برخوردار باشند تا میزان نشت و هدر رفت گاز را به حداقل برسانند. لوله های گازی در طیف گسترده ای از صنایع مختلف از جمله نفت و گاز، ساختمان های مسکونی، سوله های صنعتی، نیروگاه ها، پتروشیمی ها و… کاربرد دارند.

لوله های گازی بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی از جنس های گوناگونی نظیر فولادی و پلی اتیلن ساخته می شوند. با این حال تمامی لوله های گازی قبل از مصرف برای اطمینان از عدم نشتی مورد تست و آزمایش نشتی قرار می گیرند.

لوله گازی1

به طور کلی لوله های گازی به صورت آلیاژی تولید می شوند و مهمترین دلیل استفاده از عناصر آلیاژی بالا بردن مقاومت لوله در برابر آسب های احتمالی است. لوله های پلی اتیلن معمولا در شبکه آبرسانی شهری مورد استفاده قرار می گیرد.

لوله های فولادی از ورق های گالوانیزه تولید می شوند تا استحکام و مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی داشته باشند. در ادامه به معرفی انواع لوله گازی و کاربردهای آنها می پردازیم.

انواع لوله گازی

لوله‌های گازی مطابق با استانداردهای BS EN ISO 3183 و  API5L  تولید می شوند. همچنین لوله های گازی بر اساس نوع کاربری و محل استفاده در انواع مختلفی با طول شاخه 6 متری ارائه می شوند. انواع لوله گازی عبارتند از:

لوله گازی API:

لوله گازی فولادی API مطابق با استاندارد نفت آمریکا (American Petroleum Institute) ساخته شده است. این لوله ها دارای ویژگی های استحکام تسلیم بالا، ازدیاد طول نسبی مناسب و دمای انتقال پایین می باشند. لوله های API جایگزین لوله های بدون درز (مانیسمان) در لوله کشی توکار می باشند.

 

لوله گازی روکار:

 این لوله ها با توجه به استحکام کمتر قیمت ارزانتری نسبت به لوله های توکار دارند و برای انتقال گاز به مناطق دور مناسب نمی باشند. لوله های روکار در ساختمان ها برای انشعابات لوله های گازی مورد استفاده قرار می گیرند.

لوله های روکار  با طول شاخه 6 متری و ضخامت های 2.65، 3.25، 3.65، 4.05، 4.85 در سایزهای مختلف 1/2، 3/4، 1، 3، 4، 5 و … عرضه می شوند. وزن لوله های گازی با توجه به سایز و ضخامت توسط فرمول زیر محاسبه می شود:

(قطر بیرونی لوله – ضخامت لوله ) * ضخامت لوله * ۳.۱۴ * ۰.۰۰۷۸۵ * طول لوله = وزن لوله

 

لوله گازی روکار (مصرف خانگی و تجاری) استاندارد (ISIRI 3360)
1400/9/21
به علت نوسان بازار برای اطلاع از قیمت و موجودی تماس حاصل فرمایید.
شرح کالاسایز(اینچ)ضخامت(میلی متر)قیمت هر کیلو (تومان)
لوله گازی روکار1/22.65تماس بگیرید
لوله گازی روکار3/42.65تماس بگیرید
لوله گازی روکار13.25تماس بگیرید
لوله گازی روکار1-1/43.25تماس بگیرید
لوله گازی روکار1-1/23.25تماس بگیرید
لوله گازی روکار23.65تماس بگیرید
لوله گازی روکار2-1/23.65تماس بگیرید
لوله گازی روکار34.05تماس بگیرید
لوله گازی روکار3-1/24.5تماس بگیرید
لوله گازی روکار44.85تماس بگیرید
لوله گازی روکار54.85تماس بگیرید

لوله گازی توکار:

لوله گازی توکار برای انتقال گاز در پروژه های وسیع مانند انتقال گاز از شهری به شهر دیگر یا انتقال گاز از پالایشگاه به مناطق دور کاربرد دارد. از مزایای این لوله ها نسبت به لوله روکار میتوان به استحکام و مقاومت بیشتر در برابر خوردگی، ضربه و فرسودگی اشاره کرد.

لوله‌های انتقال گاز توکار باید بدون درز و از طریق جوشکاری برقی به صورت سرتاسری ساخته شوند تا احتمال هرگونه نشتی وجود نداشته باشد. همچنین لوله های توکار برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی و یخ زدگی عایق بندی می شوند.

لوله های توکار با طول شاخه 6 متری در انواع مختلفی از لحاظ ضخامت، وزن و سایز لوله تولید می شوند. در سایزهای

1.2، 3.4، 1، 2 و … با ضخامت های 2.6، 2.9، 3.4، 3.6، 3.7، 3.9 میلیمتر موجود می باشند.

لوله گازی سپنتا

 لوله های گازی API به دلیل استحکام بالا و نوع استاندارد لوله به عنوان لوله توکار و لوله های گازی سپنتا از نوع معمولی جهت انشعابات داخلی ساختمانها و کارخانه ها استفاده می شوند. همچنین لوله گازی معمولی سپنتا در سایزهای 1.2 تا 6 اینچ و لوله های API در سایز 1.2 تا 4 اینچ تولید می‌ شوند.

سپنتا اولین تولید کننده لوله فولادی در کشور است که از سال 1340 فعالیت خود را آغاز کرده است. این مجموعه لوله های گازی سپنتا را در دو نوع معمولی (روکار) و API را با شاخه 6 متری در اندازه و سایزهای مختلف ارائه می کند.

لوله گازی سپاهان

لوله گازی API سپاهان برای مصارف خانگی تحت استانداردهای بین المللی API 5L  و ملی ISIRI 3574 جایگزین لوله های بدون درز (شناخته شده با نام مانیسمان) در لوله کشی های توکار ساختمان شده است. این لوله هایAPI سپاهان در انواع گوناگونی با سایزهای مختلف 1/2 تا 6 اینچ تولید می شوند.

کاربردهای لوله گازی

لوله های گازی جهت کاربرد در صنایع مختلف برای انتقال سیال گازی با حجم بالا و زمان کم تولید می شوند. کاربرد لوله های گازی به شرح زیر می باشد:

  • صنایع نفت و گاز
  • صنایع پتروشیمی
  • لوله کشی آب و فاضلاب
  • نیروگاه
  • سیستم هوای فشرده و هیدرولیک
  • پالایشگاه
  • ساختمان اداری و مسکونی
  • انواع سوله های صنعتی و کارخانه ها

مزایا و معایب لوله گازی

لوله های گاز در مقایسه با سایر لوله دارای محاسن زیادی هستند که در ادامه برخی از آنها ذکر شده است:

  • طول عمر بالا
  • نصب و راه اندازی آسان
  • کاهش هزینه های عملیاتی
  • کیفیت و ایمنی بالا
  • مقاومت در برابر سیالات خورنده
  • استحکام بالا
  • جلوگیری از آسیب و خسارت

به علت مقاومت پایین لوله های فولادی توکار در برابر خوردگی اقدامات نظیر پوشش دهی و حفاظت کاتدی برای حفاظت از لوله های زیر زمین صورت می گیرد.

معایب لوله های گازی شامل نشتی گاز، زنگ زدگی و ترک در اثر انتقال طولانی مدت سیالات شیمیایی، دشواری حمل و نقل می شود. از دیگر معایب لوله‌های گازی میتوان به احتمال انفجار و آتش‌سوزی ناشی از ایجاد جرقه اشاره نمود.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت لوله گازی

قیمت لوله گازی علاوه بر تاثیر نوسانات بازار آهن و فولاد تحت تاثیر عوامل زیر قرار می گیرد. برخی از این عوامل عبارتند از:

نوع لوله گاز

لوله های گازی در انواع مختلف روکار، توکار و API با قیمت های متفاوتی تولید می شوند. روی بدنه لوله توکار هیچ خط جوشی وجود ندارد و با مقاومت بالا برای انتقال گازهای تحت فشار به کار می رود.

در مقابل لوله‌های روکار معمولا درزدار هستند و  به دلیل استحکام کم در مصارف خانگی و غیرصنعتی که فشار گاز بالا نباشد مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به استحکام و مقاومت بالاتر  لوله توکار نسبت به لوله روکار از قیمت بالاتری برخوردار است.

جنس لوله

لوله های گازی از متریال مختلفی مانند فولادی، برنجی، مسی و پلی اتیلن ساخته می شوند ولی قیمت لوله های فولادی با توجه به ویژگی هایی مانند مقاومت در برابر خوردگی و استحکام بیشتر می باشد.

مشخصات فنی لوله گاز

 از عوامل مهم و موثر بر قیمت شمخصات فنی لوله گازی می باشد. مشخصات فنی شامل ضخامت، قطر و طول لوله می شود که رابطه مستقیمی با قیمت آن دارد.

این مشخصات روی وزن نهایی لوله تاثیر می گذارد و قیمت‌ لوله‌ فولادی مطابق با هر کیلو از وزن آن اعلام می‌شود.

فشار گاز

فشار گاز در پالایشگاه ها نسبت به شبکه های گاز شهری بسیار بیشتر است و معمولاً از لوله‌های فولادی برای انتقال گاز پرفشار و از لوله‌های پلی‌اتیلن برای انتقال گاز با فشار کمتری به کار می رود.

برند لوله

در داخل کشور تولید کنندگان متعددی از جمله سپاهان، سپنتا، امین ، آریا و غیره لوله گازی را تولید و به بازار عرضه می کنند. طبیعتا قیمت لوله های گازی از برندهای معتبرتر با کیفیت بالاتر بیشتر خواهد بود.

خرید و فروش لوله گازی

لوله های گازی بر اساس قطر لوله و فشار گاز انواع و قیمت های متفاوتی دارند که با توجه به نوع کاربرد و بودجه میتوانید لوله مناسب را انتخاب نمایید. شرکت تجهیز صنعت انواع لوله گازی رو کار، توکار، API را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب به فروش می رساند.

تجهیز صنعت تامین کننده انواع لوله های بدون درز مانیسمان،لوله های درزدار، اسپیرال،گوشتدار،جدارچاهی،داربستی، لوله های ساختمانی و صنعتی با متریال فولادی،استیل، مسی ، آلومینیومی،آلیاژی و … درسایز و رده های مختلف می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خرید و استعلام قیمت لوله گازی با کارشناسان فنی و فروش ما در ارتباط باشید.

مطالب مرتبط

شیر فشار شکن 1

شیر فشار شکن

فشار شکن (P.R.V) یک نوع شیر صنعتی میباشد که بطور اتوماتیک فشار زیاد و متغیر ورودی را به فشار کم و ثابت خروجی تبدیل می کند، رگولاتور ولو ها با تنظیم فشار سیال و کاهش آن در قسمت خروجی، یک فشار یکنواخت را به قسمت خروجی می فرستد.

جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) یا شماره موبایل 09374371848 تماس بگیرید
تماس فوری(مشاوره و خرید)