کنترل ولو

کنترل ولو یا شیر کنترلی (Control Valve) یکی از تجهیزات اصلی و بسیار کلیدی در فرآیندهای صنعتی و لوپ های کنترلی محسوب میشوند. کنترل ولو آخرین عنصر از یک حلقه کنترلی (لوپ کنترل) میباشد و نقش بسیار کلیدی در تنظیم پارامترهای فیزیکی یک فرآیند صنعتی خواهد داشت.

 

قیمت و خرید کنترل ولو

عملکرد شیر کنترل

شیر کنترل با تنظیم مقدار دبی (فلو) عبوری سیال، پارامترهایی مانند فشار، دما، سطح و جریان را تنظیم و کنترل میکند. این مهم منجر به کنترل پارامترهای فرآیندی مختلفی خواهد شد.

که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:

  • باز و بسته کردن (شروع و توقف) مسیر جریان سیال
  • تنظیم مقدار جریان عبوری سیال
  • نگهداشت جهت جریان
  • نظیم فشار فرآیند در پایین‌ دست
  • تخلیه فشار بیش از حد از مخازن، لوله‌ها و تجهیزات دیگر تحت فشار
  • تنظیم سطح مخازن یا دمای خطوط لوله و جلوگیری از افزایش یا کاهش بیش از حد مجاز

در ابزار دقیق ولو های کنترلی در نقشه P&ID بصورت PV (شیر کنترل فشار)، FV (شیر کنترل جریان)، LV (شیر کنترل سطح) و TV (شیر کنترل دما) نمایش داده میشوند.

نحوه کار کنترل ولو

به عنوان مثال کاربردی، در یک لوپ کنترل سطح سیال داخل مخزن، هنگامیکه سطح سیال داخل مخزن کاهش پیدا میکند، لول ترانسمیتر یک سیگنال کنترلی به سیستم ارسال خواهد کرد.

شیر کنترلی نیز متناسب با  سیگنال دریافتی از کنترلر (در اینجا یک ترانسمیتر سطح) موقعیت مناسب را خواهد گرفت. مثلآ کنترل ولو در این مثال با دریافت سیگنال باز میشود و سیال فرآیندی از داخل آن عبور و وارد مخزن شده و سطح مایع درون مخزن افزایش پیدا خواهد کرد.

بطور مشابه در حالت برعکس هنگامیکه سطح سیال داخل مخزن بیش از اندازه افزایش پیدا کند، لول ترانسمیتر یک سیگنال کنترلی به ولو ارسال خواهد کرد. ولو نیز متعاقبآ و متناسب با سیگنال دریافتی بسته شده و اجازه عبور بیشتر به سیال فرآیندی را نخواهد داد.

بدین ترتیب همانگونه که مشاهده کردید یک شیر کنترلی و یک ترانسمیتر سطح در یک حلقه بسته (لوپ کنترل)به راحتی میتوانند سطح یک مخزن را بصورت اتوماتیک و اتوماسیون تنظیم کنند.

 

در این صفحه به معرفی اجزا و ساختار داخلی یک کنترل ولو و همچنین معرفی عملکرد آن میپردازیم. همچنین در انتها نکاتی را در خصوص سایزینگ و ملاحظات طراحی این شیر مطرح میکنیم.

اجزاء کنترل ولو

شیر کنترلی دارای دو بخش اصلی اکچویتور و بدنه میباشد. قسمت اکچویتور در واقع عملگر شیر میباشد و بخشی از شیر که وظیفه تامین نیرو و انرژی لازم برای باز و بسته شدن را تامین خواهد کرد.

بدنه شیر نیز قسمتی از شیر میباشد که اجزای داخلی مانند پکینگ، استم، سیت و پلاگ یا دیسک را در خود جای داده که تمامی این اجزاء در تماس مستقیم با سیال فرآیندی میباشند. 

در ادامه به معرفی مهمترین اجزاء در ساختار یک شیر کنترلی میپردازیم:

اجزاء داخلی شیر کنترل

دیافراگم (Diaphragm)

دیافراگم یک قسمت انعطاف پذیر در اکچویتور میباشد. در کنترل ولو های پنوماتیکی که دارای اکچویتور های دیافراگمی هستند، نیروی باد (هوای فشرده) به دیافراگم وارد شده و آن را به سمت بالا یا پایین حرکت میدهد.

دیافراگم کنترل ولو

فنر (Spring)

فنر یکی دیگر از اجزاء داخلی یک اکچویتور پنوماتیکی میباشد که در قسمت پشت دیافراگم قرار گرفته است. نیروی وارد شده به دیافراگم باعث حرکت دیافراگم و فشردن فنر خواهد شد. نیروی فشار هوا باید حداقل مقدار لازم جهت غلبه بر نیروی فنر باشد تا دیافراگم حرکت کند. در صورت قطع شدن یا کاهش نیروی هوا، دیافراگم بواسطه وجود نیروی فنر در پشت آن، به وضعیت قبلی باز خواهد گشت.

استم (Stem)

استم، میله متصل کننده اکچویتور به قسمت بدنه شیر میباشد که حرکت اکچویتور در اثر فشار نیروی هوا را به تریم شیر منتقل میکند و باعث باز و بسته شدن شیر میگردد.

اتصال استم (Stem Connector)

اتصالی بین استم اکچویتور و استم ولو است.

یوک (Yoke)

یوک قسمتی از شیر میباشد قسمت اکچویتور و بدنه شیر را به یکدیگر متصل میکند.

صفحه مقیاس (Scale Plate)

صفحه مقیاس یه نمایشگر به شکل یک خط کش میباشد که بر اساس موقعیت شیر از وضعیت 0% تا 100% تنظیم می‌شود.

بدنه (Body)

قسمتی از بدنه ولو در بونت ولو قرار دارد که این بخش مستقیماً با سیال در تماس است، بنابراین برای انتخاب مواد مورد نیاز (مواد) و همچنین نوع سیال، دما، فشار و غیره باید توجه ویژه‌ای شود.

قسمتی از شیر کنترل که در تماس مستقیم با سیال فرآیندی میباشد و تمام قسمت های داخلی شیر مانند سیت و پلاگ در آن قرار دارند را بدنه شیر میگوییم. سایزینگ شیر، متریال مناسب و پارامترهای فرآیندی همگی از مواردی هستند که در طراحی و انتخاب بدنه کنترل ولو تاثیر خواهند داشت.

پکینگ فلنج (Packing Flange)

از پکینگ فلنج برای فشردن پیچ درپوش پکینگ استفاده می‌شود تا پکینگ گلند را به طور کامل فشرده کند و اجازه نشت سیال از بانت را ندهد.

تریم (Trim)

تریم در یک شیر کنترلی، مجموعه‌ای از قطعات شامل سیت، پلاگ، استم و پکینگ ها و بطور کلی مجموعه قطعاتی که در تماس مستقیم با سیال فرآیندی قرار دارند میباشد. این قطعات به طور کلی به عنوان تریم شناخته می‌شوند و وظیفه تنظیم جریان سیال را دارند.

گلند پکینگ (Gland Packing)

پکینگ گلند وظیفه جلوگیری از نشت سیال از بانت و بالای شیر را دارد. این قسمت در تماس مستقیم با استم میباشد.  انتخاب متریال و نوع پکینگ برای سازگاری مناسب با سیال بسیار ضروری است. 

پکینگ گلند

استم شیر (Valve Stem)

استم شیر وظیفه انتقال نیروی وارد شده از جانب اکچویتور (استم اکچویتور) را به بدنه شیر و قسمت پلاگ یا دیسک خواهد داشت.

پلاگ (Plug)

پلاگ کنترل ولو یکی از اصلی ترین قسمت های تریم شیر میباشد که به استم شیر متصل و حرکت آن مسیر جریان را باز و بسته خواهد کرد و سیال فرآیندی حفظ خواهد شد.

نوع پلاگ و ویژگی های فیزیکی و ظاهری آن، تعیین کننده خواص و مشخصه فیزیکی جریان (Linear، Quick Opening، Equal Percentage) میباشد. 

انواع پلاگ در شیرآلات کنترلی

نشیمنگاه (Seat)

سیت رینگ یا نشیمنگاه نیز قسمتی از تریم شیر میباشد که پلاگ یا دیسک روی آن قرار میگیرد و مسیر جریان را میبندد. سیت با توجه به شرایط فرآیندی در انواع soft seat از نوع سیت نرم یا metal seat از نوع سیت فلزی طراحی و انتخاب میشود.

یکی از مهمترین قسمت های داخلی شیر که باید در انتخاب متریال آنها توجه ویژه ای داشت قسمت های سیت و پلاگ میباشد. انتخاب متریال نامناسب در این قسمت باعث از بین رفتن اجزای داخلی شیر شده و عملکرد شیر را مختل خواهد کرد. (نشتی شیر و مواردی شبیه به این)

نحوه عملکرد کنترل ولو

شیرهای کنترلی با توجه به اختلاف فشاری که در دو سر خود ایجاد میکنند قابلیت controll بسیار بالایی دارند. 

در بسیاری از مواقع ما برای نگهداشت فرآیند نیازی به قطع و وصل کامل مسیر جریان نداریم و باید مسیر را در بازه هایی بین این مقادیر (کاملآ باز یا کاملآ بسته) نگه داریم. در این حالت شیر کنترلی گزینه مناسبی خواهند بود.

ولو های کنترلی دارای اکچویتور های اتوماتیک میباشند. این اکچویتور ها پنوماتیکی، الکتریکی یا هیدرولیکی هستند و توسط سیگنال هایی که از سیستم مرکزی به آن وارد میشود، جریان عبوری سیال را بطور دقیق و بصورت درصدی تنظیم میکنند.

اکچویتور های پنوماتیکی یا الکتریکی با توجه به سیگنالی که از کنترلر فرآیندی (مثلآ فلومتر یا ترانسمیتر فشار) دریافت میکنند فرمان باز و بسته شدن را به شیر میدهند. برای انجام این کار در کنترل ولوهای پنوماتیکی وجود یک پوزیشنر الزامی میباشد.

 نحوه عملکرد کنترل ولو

پوزیشنر در کنترل ولو

پوزیشنر دستگاهی میباشد که سیگنال جریانی یا پنوماتیکی را از کنترلر دریافت میکند و با توجه به فشار هوای کاری اکچویتور آن را به سیگنال نیوماتیکی متناسب اکچویتور تبدیل میکند. سپس این سیگنال به اکچویتور فرستاده خواهد شد و باعث عملکرد شیر خواهد شد.

شکل زیر یک نمونه پوزیشنر شرکت سامسون را نمایش میدهد که برای تبدیل سیگنال جریانی به سیگنال نیوماتیکی قابل فهم برای اکچویتور مورد استفاده میباشد. همچنین با نصب پوزیشنر روی شیر کنترلی میتوان از موقعیت دقیق و درست شیر متناسب با سیگنال دریافتی از سیستم کنترل اطمینان حاصل کرد.

انگل ولو هایژنیک سامسون مدل 3347

امروزه در سایت های صنعتی بیشتر از کنترل ولو های پنوماتیکی استفاده میشود.  سادگی ولوهای پنوماتیکی آنها را محبوب می‌کند. چراکه برخلاف اکچویتورهای الکتریکی که نیاز به خطوط اضافی برق دارند و یا اکچویتور های هیدرولیکی که نیاز به تامین و بازگشت مایع با فشار بالا دارند،فقط توسط هوای فشرده تغذیه می‌شوند و نیازی به کابل‌ها و تجهیزات سوئیچ ندارند.

سیگنال‌های سیستم‌های پنوماتیکی معمولاً بر اساس محدوده فشار 3psi تا 15psi  (0.2bar تا 1bar) یا به طور معمول بر اساس سیگنال الکتریکی 4-20 میلی‌آمپر، یا سیگنال 0 تا 10 ولت استفاده می‌شوند.

طراحی کنترل ولو

برای طراحی و انتخاب یک شیر کنترلی مناسب باید موارد و پارامترهای متعددی را در نظر گرفت. سایزینگ مناسب بر اساس اختلاف فشار مجاز فرآیندی مهمترین فاکتوری است که در طراحی یک Controll Valve باید در نظر گرفت. در ادامه به معرفی مهمترین پارامترها برای سایزینگ درست و دقیق اشاره میکنیم:

سایزینگ (Control Valve Sizing)

طراحی این شیرها بر اساس ضریب جریان ولو (Cv) انجام می شود. به کمک رابطه زیر می توان ضریب ولو (Valve Coefficient) را به سهولت محاسبه کرد.

فرمول سایزینگ کنترل ولو

پس از انجام محاسبات شیر و پیدا کردن ضریب ولو در بیشینه مقدار (Calculated C v) را حدودا در 1.2 ضرب کرده و به میزان ضریب ولو (Selected C v) جهت انتخاب و طراحی خواهیم رسید.

Selected Cv = 1.2 x Calculated C v

حداکثر اختلاف فشار مجاز

همانطور که از روابط بالا مشاهده میکنید اختلاف فشار بین دو سر شیر از مهمترین مواردی است که در هنگام سایزینگ شیر باید در نظر گرفت. چراکه در صورت افزایش بیش از حد اختلاف فشار بین دو سر شیر پدیده کاویتاسیون رخ میدهد.

این اتفاق باعث جوش آمدن سیال داخل بادی خواهد شد و به این دلیل که سرعت سیال در اثر افت فشار بسیار بالا میباشد، ذرات به جوش می آید و به سرعت بسیار بالایی به اجزای داخلی ولو برخورد میکند و باعث ایجاد خوردگی های شدید خواهند شد.

به همین جهت حداکثر افت فشار مجاز بین دو سر شیر که همواره از واحد فرآیند درخواست میشود، باید در طراحی و سایزینگ مدنظر قرار داد.

حداکثر مقدار معمول اختلاف فشار مجاز که از واحد فرآیندی اعلام میوشد معمولآ 250mbar یا 500mbar میباشد.

ظرفیت شیر (Cv)

یکی از پارامترهایی که در انتخاب سایز مناسب یک ولو حائز اهمیت میباش ظرفیت شیر یا Cv شیر میباشد.این مفهوم که به ظرفیت عبوری شیر معروف میباشد از مهمترین پارامترهای طراحی یک شیر کنترلی محسوب میشود.

هرچه این ضریب بیشنر باشد عملآ ظرفیت شیر بیشتر میباشد. و هرچه این ضریب کوچگتر باشد افت فشار بین دو سر شیر بیشتر خواهد بود.

ظرفیت یک شیر عبارت است: هرگاه یک گالن آمریکایی آب در یک دقیقه در دمای 60 درجه فارنهایت (شرایط استاندارد) از دو سر یک شیر کنترلی عبور نماید، یک psi (پوند بر اینچ مربع) در دو سر شیر اختلاف فشار ایجاد نماید.

انواع کنترل ولو

شیرهای کنترل نیز همانند سایر شیرآلات دارای انواع مدل ها میباشند. با استفاده از هریک از این شیرهای کنترل، می‌توان سیستم‌های صنعتی و فرآیندهای مختلف را بهبود بخشید و عملکرد دقیق و قابل کنترلی را فراهم کرد.

هریک از مدل های شیرآلات کنترلی بر اساس نوع کاربرد، نوع اکچویتور، نوع بدنه، متریال و سایر ویژگی های فنی طبقه بندی میشوند. 

در ادامه به معرفی شیرهای کنترلی بر اساس نوع کابرد آنها میپردازیم:

شیر کنترل فشار (PCV)

یکی از کابردی های کنترل ولو استفاده از آنها در خطوطی میباشد که میخواهیم فشار فرآیندی را در آنها کنترل کنیم. شیرهای کنترل فشار یکی از پرکاربرد ترین شیرآلات در صنایع محسوب میشوند. این شیرها در لوپ های کنترلی فشار کاربرد خواهند داشت.

شیرهای کنترل فشار عمدتآ با دریافت سیگنال ورودی از ترانسمیتر های فشار کنترل فشار در یک لوپ کنترلی را انجام میدهند.

شیر کنترل جریان (FCV)

یکی دیگر از کاربردهای شیرهای کنترلی برای تنظیم و کنترل مقدار جریان عبوری از خطوط لوله میباشد. تنظیم مقدار جریان عبوری از یک شیر کنترلی میتواند برای مقاصد مختلفی همچون تنظیم ترکیب شیمیایی سیالات، جلوگیری از پایین آمدن کیفیت سیال فرآیندی و بسیاری از موارد دیگر باشد.

این شیر با دریافت سیگنال ورودی از فلو ترانسمیتر یا فلومتر کنترل جریان سیال را در یک لوپ کنترلی جریان انجام میدهد.

شیر کنترل سطح (LCV)

شیر کنترل سطح نیز یکی دیگر از انواع شیرهای کنترلی میباشد که در لوپ های کنترلی سطح به منظور تنظیم سطح مخازن به منظور حفظ ایمنی مخزن، حفظ کیفیت سیال داخل مخزن و بسیاری از مقاصد دیگر در صنایع استفاده میشوند.

اجزا و نحوه عملکرد شیر کنترلی سطح

این شیرها با دریافت سیگنال ورودی از لول ترانسمیتر ها سطح یک مخزن را کنترل میکنند. همانطور که در شکل فوق مشاهده میکنید یک لول ترانسمیتر اختلاف فشاری اندازه ارتفاع سیال داخل یک مخزن اتمسفریک را اندازه گیری میکند.

سیگنال جریانی حاصل از اندازه گیری سطح توسط ترانسمیتر سطح به یک سیستم کنترل ارسال میشود. سیستم کنترل متناسب با سیگنال دریافتی از ترانسمیتر اقدام به ارسال سیگنال به کنترل ولو میکند.

در نتیجه متناسب با کم یا زیاد شدن ارتفاع سیال داخل مخزن، ولو نیز باز یا بسته شود.

شیر کنترل دما 

شیرهای کنترل دما (TCV) به منظور کنترل دمای سیالات داخل خطوط لوله یا مخازن مورد استفاده هستند. این شیرها با دریافت سیگنال های ورودی از سنسور های دمایی TRD یا سنسور های ترموکوبل قادر به تنظیم دما در یک لوپ کنترلی میباشند.

در ادامه به معرفی انواع ولو کنترل بر اساس بدنه میپردازیم:

کنترل ولو گلوب

این نوع شیر کنترلی (Globe Control Valve) دارای بدنه گلوب (کروی) میباشد و از رایج‌ترین عناصر در حلقه های کنترل فرآیند است. کنترل ولو گلوب تقریبآ رایج ترین نوع شیر کنترلی در صنایع میباشد. این شیر دارای محدودیت سایز و ظرفیت عبوری Cv میباشد. به همین جهت در بسیاری از کاربردها از کنترل ولو با بدنه های باترفلای یا توپی استفاده میشود که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد.

شکل زیر یک نمونه شیر کنترلی با بدنه گلوب را نمایش میدهد.

کنترل ولو گلوب

کنترل ولو پروانه ای 

امروزه در سرویس های کنترل و تنظیم فلوی عبوری از شیرهای کنترلی با بدنه های باترفلای یا پروانه (Butterfly Type) نیز استفاده میشود. این شیرها ظرفیت عبوری بیشتر، ابعاد و وزن کمتر بدنه و افت فشار کمتری در خط ایجاد میکنند و جایگزین خوبی برای شیرهای کنترلی بدنه گلوب محسوب میشوند.

شیر کنترلی با بدنه پروانه ای

با توجه به محبوبیت شیر توپی و شیر پروانه ای با نصب اکچویتور های اتوماتیک و پوزیشنر، از آنها در سرویس ها کنترلی نیز میتوان استفاده کرد.

در شکل فوق یک باترفلای ولو را مشاهده میکنید که با یک اکچویتور پنوماتیکی و یک پوزیشنر برای یک سرویس کنترل گاز مورد استفاده قرار میگیرد.

کنترل ولو توپی

امروزه در سرویس های تنظیم فلوی عبوری از شیرهای کنترلی با بدنه های توپی یا بال (Ball Control Valve) نیز استفاده میشود. این شیرها ظرفیت عبوری بیشتر، ابعاد و وزن کمتر بدنه و افت فشار کمتری در خط ایجاد میکنند و جایگزین خوبی برای شیرهای کنترلی بدنه گلوی محسوب میشوند. با این حال، در برخی از کاربردها که نیاز به کنترل دقیق و حساسیت بالا دارند، این ولوها ممکن است بهینه نباشند.

شیرهای کنترلی با بدنه پروانه ای و توپی دارای حرکت ربع گرد در دیسک هستند و بر خلاف شیرهای گلوب که دارای حرکت دیسک خطی هستند، دیسک در آنها بصورت چرخشی یا روتاری میباشد.

بانت در شیرهای ربع گرد بصورت یکپارچه به بدنه متصل میباشد و بر خلاف شیرهای گلوب جداگانه تولید نمیشود.

کنترل بال ولو

انواع کنترل ولو از نظر نوع اکچویتور

در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:

انواع گوناگونی از اکچویتورهای اتوماتیک وجود دارد که اکچویتورهای پنوماتیکی، اکچویتورهای الکتریکی و اکچویتورهای هیدرولیکی از متداول ترین انواع آنها میباشند. اکچویتور های پنوماتیکی دارای انواع دیافراگمی، پیستونی و دورانی هستند.

این نوع اکچویتور ها نسبت به سایر اکچویتور های الکتریکی و هیدرولیکی ارزان قیمت تر میباشند. به همین دلیل استفاده از اکچویتور های پنوماتیکی بسیار در صنایع متداول میباشد.

در ادامه به معرفی انواع اکچویتور های پنومایتیکی میپردازیم:

اکچویتور های پنوماتیکی دیافراگمی

مکانیزم داخلی این نوع از عملگرها یک سیستم دیافراگم – فنر میباشد. دیافراگم در این نوع اکچویتور ها توسط وارد شدن نیروی هوای فشرده (سیگنال نیوماتیکی) فشرده خواهد شد و حرکت خواهد کرد.

با حرکت دیافراگم، میله متصل به آن که به استم شیر کوپل میباشد نیز حرکت میکند. و باعث باز یا بست شدن شیر کنترلی خواهد شد. در صورت قطع شدن نیروی هوا یا سیگنال نیوماتیکی، به دلیل حضور فنر در پشت دیافراگم، دیافراگم به حالت اولیه بازخواهد گشت.

عملکرد اکچویتور دیافراگمی

اکچویتور های پنوماتیکی پیستونی

مکانیزم داخلی این نوع از عملگرها استفاده از یک مکانیزم سیلندر – پیستون و میباشد. پیستون در این نوع اکچویتور ها توسط وارد شدن نیروی هوا (سیگنال نیوماتیکی) داخل یک سیلندر کاملآ آب بندی حرکت خواهد کرد.

با حرکت پیستون، میله متصل به آن که به استم شیر کوپل شده است، نیز حرکت میکند و باعث باز یا بسته شدن شیر کنترلی خواهد شد.

اکچویتور های پنوماتیکی پیستونی

اکچویتور های پنوماتیکی دورانی

حرکت این اکچویتورها به صورت دورانی یا چرخشی (روتاری) می باشد و برای کنترل شیرآلاتی که حرکت مجرابند آنها بصورت دورانی یا روتاری (شیرهای توپی و شیر پروانه ای) میباشد مورد استفاده قرار میگیرند.

اکچویتور پنوماتیکی اتومکس Automax

مکانیزم عملکرد این نوع اکچویتور بدین صورت میباشد که یک شفت دندانه دار که به استم بدنه ولو کوپل میباشد، در وسط اکچویتور قرار میگیرد. دو پیستون در دو طرف آن قرار دارند که با دندانه‌ ای به شفت میانی اکچویتور متصل هستند.

دو محفظه جدا از هم در یک اکچویتور وجود دارد که ناحیه درونی، بین دو پیستون و ناحیه خارجی، بین هر پیستون و دیواره قراردارد و کاملا از هم ایزوله هستند.

سیال محرک (هوا یا گاز طبیعی) با پر و خالی کردن در این دو ناحیه باعث به حرکت درآمدن پیستون میشود. و پیستون نیز با استفاده از دنده ‌هایی که آن را به شفت متصل میکند، گشتاور لازم برای چرخاندن شیر را تامین میکنند و شیر باز و بست میشود.

عملکرد اکچویتور پنوماتیک

اکچویتور های الکتریکی

اکچویتور های الکتریکی دارای یک موتور الکتریکی میباشند که با دریافت سیگنال ولتاژی یا جریانی AC یا DC از یک کنترلر، به شیر کنترلی موقعیت مناسب را میدهند. از اکچویتور های الکتریکی در جایی استفاده میگردد که امکان تامین هوا برای اکچویتور ها و تجهیزات پنوماتیکی وجود ندارد.

عکس العمل این نوع اکچویتور ها نسبت به اکچویتور پنوماتیکی کند تر میباشد. و در جایی که نیاز به اکشن هرچه سریع تر شیر کنترلی میباشد، استفاده از عملگرهای موتوری یا الکتریکی توصیه نمیشود.

انواع اکچویتور های الکتریکی

انواع کنترل ولو از نظر جنس بدنه

کنترل ولوها با توجه به نوع بدنه بال ولو، باترفلای یا گلوب ولو دارای تریم های گوناگون و مختلفی هستند. موارد با بدنه باترفلای و بال معمولآ از انواع جنس های بدنه چدن، چدن داکتیل در صنایع آب و فاضلای که آنچنان دما و فشار بالایی وجود ندارد استفاده میشود.

انواع آلیاژهای فولاد کربنی یا کربن استیل با استاندارد A216 یا WCB و WCC و LCC در صنایع نفت و گار، پتروشیمی ها و پالایشگاه استفاده میشوند. همچنین برای صنایع بهداشتی مانند صنایع غذایی و دارویی از انواع استنلس استیل 316 و 316L استفاده میشود.

انواع کنترل ولو از نظر جنس بدنه

برای Control Valve با بدنه گلوب که بیشتر در فرآیند های کنترلی سیالات (Throttling) استفاده میگردد. از انواع چدن داکتیل، آلیاژ های فولادی، انواع استنلس استیل در صنایع شیمیایی برای سرویس های با دما و فشار های بالا استفاده میگردد.

خاصیت خوردگی از استیل سخت کاری (Stellited) و متریال های مطابق با استاندارد های ضد خوردگی NACE استفاده میگردد.

فروش کنترل ولو

تجهیز صنعت تامین کننده و وارد کننده انواع شیر کنترلی از برندهای فیشر، سامسون، فلوسرو و سایر برندهای معتبر میباشد. انواع کنترل ولو با بدنه گلوب، باترفلای در انواع سایز ها و با انواع اکچویتور های پنوماتیکی و الکتریکی در انبار این شرکت موجود میباشد. شما میتوانید جهت کسب مشاوره و اطلاعات فنی با کارشناسان فنی و فروش ما در تماس باشید.

ابزار دقیق و شیرآلات تجهیز صنعت

مطالب مرتبط

انواع شیرآلات صنعتی

انواع شیرآلات صنعتی

از تجهیزات بسیار مهم و پرمصرف در خطوط لوله انواع شیرآلات صنعتی میباشند. شیر آلات …

15 نظر

  1. چگونه نشتی کنترل ولو تست کنیم؟

    • با سلام. روش های مختلفی برای انجام تست نشتی شیرهای صنعتی مطابق با استانداردهای مختلفی وجود خواهد داشت. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان فنی ما تماس حاصل بفرمایید.

  2. با سلام ی سوال داشتم تفاوت کنترل ولو با شیر کنترل در چی هست؟

    • شیر کنترل و کنترل ولو تفاوتی با یکدیگر ندارند و از هر دو لغت برای شیرهایی که وظیفه تنظیم و کنترل جریان سیالات را انجام میدهند استفاده میشود.

  3. برای بدنه ازچه متریالی استفاده شده؟

    • بدنه کنترل ولو ها معمولآ حداقل از متریال فولاد ریختگری شده یا ASTM A216 WCB تولید میشوند.

  4. ابزار صنعتی که میفروشید گارانتی داره؟

  5. تفاوت ضریب Kv و ضریب Cv در شیرهای کنترلی چیست؟

    • Kv یک شاخص برای ظرفیت عبوری شیر مطابق با استاندارد های اروپایی، و Cv ضریب عبوری شیر مطابق با استاندارد های امریکایی میباشد. Kv معمولآ 15% از Cv کمتر است

  6. سلام وقت بخیر بنده یک شیر برقی کنترل شونده لازم دارم که مکش هوا رو طبق فرمانهای الکتریکی من کنترل کنه. یعنی یک شیر برقی قابل تنظیم نه on/off. خواهشمندم در این زمینه راهنمایی بفرمائید. کدام محصول از لحاظ اقتصادی به صرفه است

    • با سلام. در خصوص انتخاب نوع شیر مناسب با سرویس مورد نظر همکاران ما در بخش فنی میتونن کمک بهتری به شما بکنند. لطفآ با کارشناسان ما تماس بگیرید.

  7. از بال ولوها هم می‌توان برای کنترل جریان استفاده نمود و یا فقط قابلیت قطع و وصل جریان رو دارن؟

    • با سلام
      در صورت نصب اکچویتورهای پنوماتیکی و الکتریکی میتوان از بال ولو ها در کاربردهای کنترل و تنظیم جریان نیز استفاده کرد.

  8. سعید سرمدی

    سلام برای تست CV کنترل والو جایی را میتونید معرفی کنید

جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) یا شماره موبایل 09374371848 تماس بگیرید
تماس فوری (مشاوره و خرید)